Eslövs Golfklubb

Prova en bana med fin natur

Golfbanen är rik på både växt och djurliv och har den första halvan av sin 18 hålsbana i en öppnare och slätare miljö. Den sista halvan av banan är mer ojämn och omges av mer skog. Golfklubben serverar lunch och det finns även en kiosk att handla i. 

Läs mer om våra erbjudanden gällande boende i samband med golfresa.

GOLFPAKETET

Eslövs Bowling

Ät, bowla och umgås!

Ha en helkväll med bowling. Ät något gott, umgås med dina vänner och familj samtidigt som ni möter varandra i bowling. På fredag och lördagkvällar kommer ni att få uppleva självlysande klot och käglor i regnbågens färger. Helt klart något utöver den vanliga bowlingbanan.

För att boka besök www.eslovsbowling.se

 

Remmarlöv Gårdsbryggeri

Prova på riktig Skånsk öl

Remmarlöv Gårdsbryggeri öppnar ibland upp sin servering på kvällarna direkt på bryggeriet där man kan få prova deras fantastiska öl. Ölen är mest känd här på det lokala Systembolaget där man som öl-älskare borde köpa med sig ett par öl om man inte har vägarna förbi bryggeriet. Håll utkik så att bryggeriet är öppet på deras Facebook eller på deras hemsida https://www.remmarlov.se/
Inom en snar framtid kommer du säkert att kunna komma åt ölen utanför Eslöv och Skåne men det är alltid speciellt att prova ölen på samma ort och verkligen speciellt på bryggeriet där ölen fötts.

Trollsjön

Njuta i parken

Trollsjön är en vacker park som erbjuder många olika aktiviteter under sommarhalvåret. Där är allt ifrån utebio, danskvällar, teater och livemusik på scen. Ett tips är att även testa på parkens 18-hålsbana i Frisbeegolf och en tillgänglighetsanpassad lekplats. Exempel att åka rutschkana ifrån prinssesborgen eller leka i rymdraketen. Där finns mycket kul för barn att utforska på lekplatsen. Även under höst och vinter är parken en trevlig plats att vistas i.
Har ni tur så ser ni någon av parkens alla ekorrar som hoppar runt mellan träden, parken har ett rikt djurliv.
Om man inte vill ha med sig medhavd fika är där ett mysigt fik, Cafè Våfflan, de erbjuder allt ifrån smörgåsar, glass och våfflor.
De har öppet alla dagar i veckan mellan tiderna: 11.00–19.00 Säsongen är från 30 april till 1 september.
För mer information titta in på www.eslov.se.

Eslövs leksaksmuseum

Ta dig tillbaka i tiden

Denna unika samling var från början dold för allmänheten men togs fram för alla och nu kan du besöka ett museum som verkligen kommer föra dig tillbaka i tiden. Det kvittar hur gammal du än är, du kommer att föras tillbaka till din barndom och se saker du glömt bort att du en gång älskat. Se barbiedockor, lego och playmobil komma i liv igen! Detta vill du inte missa när du besöker Eslöv, det är verkligen värt ett besök.

Skarhults slott

En härlig dagsutflykt

Skarhults Slott är ett välbevarat renässansslott beläget strax utanför Eslöv. Möt denna vackra byggnad tillsammans med riktig Skånsk natur som omsluter slottet. Skarhults Slott har ett café och har ofta olika evenemang. Besök deras hemsida och ta reda på vad som finns aktuellt för stunden, http://www.skarhult.se/.

Paddla kanot

Upplev naturen från kanoten

Kanotcentralen som är belägget i natursköna Stockamöllan erbjuder olika typer av kanotturer. Turerna kan göras efter bokning och även till viss mån drop-in bokningar.
Det är en vacker paddlingstur längs Rönne å som är klassad som lätt till medelsvår paddling. Vad det mer innebär kan man läsa mer om på deras hemsida.
Finns även möjlighet till att beställa fiskekort för att under turen fiska i Rönne å. För mer information angående fiskekort och när det kommer till fiske kan man titta in på iFiskes hemsida.
För att ta sig till Kanotcentralen är det en körsträcka på enbart 17 minuter med bil ifrån Hotel Stensson. Möjligheter med kommunalt färdmedel till leden finns också.
Högsäsongen är i juli och augusti. För paddling innan och efter säsongen, kontaktar man Kanotcentralen för mer information!

Eslövs Flygklubb

Ta en flygtur

Något vi Eslövsbor är mycket glada över är att ha tillgång till Eslövs flygklubb. Att ta en tur upp i det blå med vänner rekommenderas varmt. Eller att vara steget modigare och boka in dig på en Spaka Själv flygning. Det är en perfekt upplevelse att ge bort som gåva. För mer information titta in på deras hemsida http://www.eslovsflygklubb.se/

Fallskärmshoppning

Upplev himmeln utanför flygplanet

På Eslövs flygfält erbjuds det även tandenhopp och att du kan gå en fallskärmskurs. En härlig upplevelse att njuta av med vänner eller att ge bort som gåva som man inte glömmer bort i första taget. För mer information titta in på deras hemsida https://www.skydivesyd.se/

Simhallar & badhus

Spendera en dag på badhuset

Möjlighet finns även till att ta en simtur på Karlsrobadet som är cirka 15 min gångtur ifrån hotellet. Kan även tas buss dit eller köra bil. De har en fin simhall ett äventyrsbad och en utomhusbassäng. Det finns även möjlighet att bada utomhus i Marieholm på Marieholmsbadet, de har dock enbart öppet under sommaren. För mer information om öppettider mm rekommenderar vi er att titta in på deras hemsida: https://eslov.se/uppleva-gora/idrott-motion-och-friluftsliv/simhallar-badhus/

Naturreservat

Flera naturreservat att välja på

Inom Eslövs kommun finns sex olika naturreservat: Abullahage, Billingemölla, Borstbäcken, Bosarps jär, Eslövs allmänning och Flyinge ängar. Det är vackra områden med rikt djurliv och många olika växt arter. I exempelvis Abullahagen kan man finna upp till  250 olika växtarter. De vackra naturreservaten är en njutning att besöka året runt.  Det vi kan rekommendera är att ta på bra skor och att eventuellt ta med en flora är bra att ha på en utflykt till naturreservaten. Dock finns det en del informationsskyltar uppsatta om djurlivet, växter och annan intressant fakta. För mer information rekommenderar vi er att titta in på hemsidan: https://eslov.se/uppleva-gora/idrott-motion-och-friluftsliv/friluftsliv-och-motion/naturomraden/

Nationalparker

Besök en nationalpark

Vi har även turen att ha nära till underbart vackra national parker. Allt inom kort avstånd ifrån centrala Eslöv och det finns även möjlighet att ta sig ditt med kommunala färd sätt. De olika parkerna: Skäralid, Röstånga och Skåneleden. Där du kan vandra ensam eller med hela familjen och njuta av den vackra naturen, miljöerna och koppla av. Det finns olika leder som är i varierade längder för att passa hela familjen, det finns även leder som är tillgänglighetsanpassade. För mer information om de olika lederna och platserna, gå in och titta på deras hemsida. https://sverigesnationalparker.se/park/soderasens-nationalpark/upplevelser/vandra/
Det finns även möjlighet till Guidade turer, en guidad tur i nationalparken ger både vackra utsikter och nya insikter. För information om det se hemsida: https://sverigesnationalparker.se/park/soderasens-nationalpark/upplevelser/guidade-turer/

Eslövs Stadsmuseum

Varför inte se hur Eslövs historia ser ut 100 år tillbaka i tiden medan du besöker Eslöv? Eslöv har en intressant historia som du får lära dig mer om när du besöker museet. Allting började i övergången från jordbrukssamhälle till industrisamhälle och järnvägsstationen spelade en stor roll. Se detta och mycket mer på Eslövs Stadsmuseum!

Medborgarhuset i Eslöv

Medborgarhuset uppfördes på 50-talet och arkitekturen bestämdes genom en tävling 1948 som arkitekten Hans Asplund vann. Om man inte bara vill besöka byggnaden och se sig omkring från utsidan kan man kontakta Medborgarhuset som erbjuder guidade turer där man berättar små och stora detaljer om både byggnaden och arkitekten Hans Asplund.